Mohlo by vás zajímat

Pomohli jsme vzniku robotického zedníka

Pomohli jsme vzniku robotického zedníka

29.11.2023

S vývojem zdicího robota začala firma KM Robotics v roce 2012.

Dnes už stroj reálně funguje a při stavbě dlouhých rovných zdí s úspěchem zastoupí celou partu zedníků.

 

Které komponenty pro KM Robotics dodáváme?

Robota obsluhuje operátor pomocí odolného tabletu od výrobce Zebra, který je použitelný v jakýchkoli povětrnostních podmínkách a vydrží i případný pád na zem. Tablet slouží pro zadávání klíčových údajů jako je poloha robotického ramena, výška a délka stavěné zdi a další důležité věci.

V srdci stroje je pak nainstalovaný námi vyráběný průmyslový počítač Cincoze GM-1000 sloužící pro zpracování zadaných informací o stavbě a běh zdicího programu.

Robot je osazen napájecím rozvaděčem nutným pro chod celého zařízení. I ten jsme pro KM Robotics vyrobili. Díky našim dlouholetým zkušenostem s výrobou rozvaděčů jsme uměli nabídnout rychlé řešení na míru.

 

Jak spolupráci s námi hodnotí KM Robotics?

Pro spolupráci v oblasti průmyslových počítačových zařízení a dodávek rozvaděčů jsme vsadili na silného partnera. Při vývoji je totiž zapotřebí se opřít o dlouholeté zkušenosti a navázaná partnerství s různými výrobci. Oceňujeme zejména flexibilitu a množství času věnovaného společnému hledání vhodných řešení.

RNDr. Vratislav Kolinský, specialista pro vývoj v oblasti bezpečnosti, elektroinstalace, software a fyziky stroje

 

Jak si stojí stroj ve srovnání se zedníkem?

Robot je při stavění dlouhých rovných zdí rychlejší, spolehlivější a přesnější než parta zedníků. Navíc za počasí příznivého pro stavbu pracuje ve dne i v noci.

V dnešní době silného nedostatku pracovníků ve stavebnictví, je vynález od KM Robotics pro stavební průmysl obrovským přínosem.

Zajímá vás, jak zdicí robot reálně pracuje?

Pusťte si video

 

ELVAC E-SHOP

Poskytujeme obchodně-technické a inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti průmyslové automatizace, průmyslových a speciálních PC systémů, silnoproudé elektrotechniky a jednoúčelových strojů.

Odolná průmyslová výpočetní technika, komponenty a periferie

Komponenty a přístroje pro energetické soustavy

Průmyslová komunikace, převodníky, měření a sběr dat

Speciální monitory
a zařízení EIZO

Kontaktní formulář

VYPLŇTE PROSÍM VAŠE ÚDAJE A MY SE VÁM BRZY OZVEME.


HLEDÁME NOVÉ
KOLEGY