Trackball TSX50

TSX50

13.10.2023

|

Průmyslové počítače a periferie

NSI trackball TSX50: Odolná alternativa počítačové myši do průmyslu

Trackball je zařízení umožňující ovládat kurzor na obrazovce pomocí koule, která se otáčí prsty nebo dlaní. Toto polohovací zařízení má několik výhod oproti obyčejné myši. Mezi ty nejdůležitější patří menší náročnost na manipulační prostor, lepší ergonomie a přesnost. Trackball je také vhodný pro aplikace, kde je potřeba odolnost proti prachu, vlhkosti, teplotě nebo vandalství.

A jaký konkrétně je trackball TSX50 od společnosti NSI, předního výrobce polohovacích zařízení a klávesnic pro průmyslové prostředí? Pojďme si to rozebrat.

 

Robustní odolné provedení

Trackbally řady TSX50 jsou vodotěsné a odolné proti násilnému poškození. Díky jejich robustnosti se jedná o zařízení určené pro drsné průmyslové prostředí.

Výhodou je snadná údržba – snímatelný pojistný kroužek umožňuje vyjmutí koule a její vyčištění, stejně jako prostoru, do kterého patří. To znamená, že trackball TSX50 spolehlivě funguje i v mimořádně prašných podmínkách. A v případě nerezového provedení odolává také solnému a mastnému prostředí.

 

Technologie ovládání

Trackbally TSX50 mají kouli průměru 50,8 mm vyrobenou z polyesteru.

Využívají nejnovější generaci optických nebo laserových ovládacích technologií. Optické trackbally mají LED diodu, zatímco ty laserové využívají laserový paprsek. Platí, že laserové trackbally mají vyšší rozlišení a citlivost než optické.

 

Provedení ovládacích tlačítek

Trackball TSX50 má čtyři spínače, které fungují stejně jako tlačítka myši. Jsou variantně v provedení s krytím IP65 nebo IP68.

Tlačítka IP65 mají zdvih 1,3 mm a sílu 4 N, na rozdíl od těch IP68, které mají zdvih 0,5 mm a sílu 4 N. Oba typy tlačítek jsou vyrobeny z nerezové oceli a mají mechanickou životnost 3 miliony cyklů.

 

Připojení a možnosti montáže

Trackbally TSX50 podporují rozhraní PS/2 a USB Combo, což znamená, že mohou být připojeny k počítači pomocí USB nebo PS/2 portu. K tomu slouží stíněný rovný kabel dlouhý 1,6 metru s USB a konektorem. Dál je přidán adaptér na PS/2.

Pro použití trackballu není potřeba instalovat žádný speciální ovladač, stačí použít standardní ovladače operačního systému.

Trackbally TSX50 jsou dostupné ve dvou montážních provedeních – na přední panel nebo stolní verze. Montáž na přední panel je možná buď s otvory pro zapuštěné šrouby M4 nebo s kolíky. Stolní verze má gumové nožičky pro stabilitu a protiskluzovost.

 

Všestranné využití

Trackbally TSX50 jsou ideálními ovladači pro jakýkoliv průmysl od potravinářského a zpracovatelského až po vojenský. Uplatní se také u veřejných informačních kiosků, internetových a zábavních terminálů nebo jako navigační ovládání ve vozidlech.

Splňují americký vojenský standard otřesu a vibrací MIL-STD-810.

 

Zaujal Vás tento produkt? Chcete ho koupit nebo získat další informace? Napište nám na ipc@elvac.eu nebo zavolejte na +420 597 407 321.

Zaujal Vás tento produkt? Chcete ho koupit nebo získat další informace?

Napište nám na ipc@elvac.eu nebo zavolejte na +420 597 407 321

Podívejte se také na naše PROJEKTOVÉ NOVINKY
a do sekce CO SE U NÁS DĚJE

ELVAC E-SHOP

Poskytujeme obchodně-technické a inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti průmyslové automatizace, průmyslových a speciálních PC systémů, silnoproudé elektrotechniky a jednoúčelových strojů.

Odolná průmyslová výpočetní technika, komponenty a periferie

Komponenty a přístroje pro energetické soustavy

Průmyslová komunikace, převodníky, měření a sběr dat

Speciální monitory
a zařízení EIZO

Kontaktní formulář

VYPLŇTE PROSÍM VAŠE ÚDAJE A MY SE VÁM BRZY OZVEME.


HLEDÁME NOVÉ
KOLEGY