Mohlo by vás zajímat

Vyjeli jsme s technologií bin picking

Vyjeli jsme s technologií bin picking

05.01.2024

Průmyslová automatizace

Uspořádali jsme roadshow a do vybraných společností přijeli naživo ukázat bin picking – technologii, pomocí které průmyslový robot přesně rozpoznává a odebírá náhodně rozházené díly.

 

O jakou technologii konkrétně šlo?

SANEZOO GRASP 3D Vision System je kompletní systém pro obecný picking. Skládá se z 3D kamerového systému určeného k umístění na robotickém rameni, vision controlleru a softwarového vybavení.

Systém využívá dvojici kamer, tzv. pasivní stereovizi. Díky kombinaci pokročilé analýzy obrazu a umělé inteligence dokáže snímat širokou škálu předmětů a určit jejich umístění v prostoru.

Na základě aktivní znalosti umístění předmětů, znalosti kolizního modelu robota a pasivní znalosti okolí je systém schopen vypočítat bezkolizní trajektorii pro uchopení a vytažení dílu například z krabice. Díky proprietární metodě snímání není systém ovlivněn okolním osvětlením ani odleskem od dílů.

Výsledkem je možnost navedení robota pro definované odebrání dílu a založení do přesné pozice ve stroji. Tím je možné nahradit nepříjemný úkon operátora, který odebírá díly z krabice a zakládá je do linky.

Podívejte se na video natočené během roadshow a uvidíte, jak technologie reálně funguje.

Zajímá vás více technických informací o systému pro bin picking od SANEZOO? Tady jsou.

 

Jak celá roadshow probíhala?

My jako integrátor bin pickingu do reálných provozů a společnost Sanezoo coby výrobce technologie jsme společně vyjeli do firem.

Během roadshow nás čekalo celkem 8 zastávek u hranic s Německem. Robota ukazujícího bin picking v praxi jsme předvedli společnostem zaměřeným na automotive, energetiku či výrobu průmyslových zařízení.

Celá akce běžela hladce. I přes to, že robot čelil extrémnímu mrazu, stále fungoval 100% spolehlivě.

 

Jak akci hodnotí její organizátor?

Celou roadshow měl na starosti Dalibor Bašista, náš obchodní manažer z divize Mechatroniky. Stál u samotného zrodu nápadu, a hlavně to byl on, kdo týden trvající akci absolvoval, projel všechny firmy a mluvil se všemi lidmi.

Tady je Daliborovo hodnocení.

„Smyslem roadshow bylo předvést firmám v příhraničí s Německem technologii, která by jim pomohla automatizovat výrobu a kompenzovat dlouhodobý nedostatek pracovníků v regionu. Zároveň jsme chtěli najít potenciální zákazníky, ale protože jsme takovou akci nikdy dřív nedělali, nevěděli jsme, co od toho můžeme čekat.

Teď už vím, že ten týdenní výjezd stál za to. Setkali jsme se s pozitivními reakcemi, navázali kontakty a dohromady získali 14 nových poptávek, což bereme jako velký úspěch.

Všechno se nám podařilo dobře odprezentovat a robot šlapal celou dobu na jedničku, i když jsme zrovna trefili teploty pod nulou.

Akci na jaře určitě zopakujeme. Ukázalo se totiž, že je to perfektní způsob, jak seznámit firmy s reálným přínosem automatizace, a navázat smysluplné partnerství.“

 

A co plánujeme dál?

Těšíme se na jaro, kdy inovace v průmyslové automatizaci představíme také dalším společnostem.

Chtěli byste být jednou z nich? Dejte nám vědět na dalibor.basista@elvac.eu nebo 731 680 404.

ELVAC E-SHOP

Poskytujeme obchodně-technické a inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti průmyslové automatizace, průmyslových a speciálních PC systémů, silnoproudé elektrotechniky a jednoúčelových strojů.

Odolná průmyslová výpočetní technika, komponenty a periferie

Komponenty a přístroje pro energetické soustavy

Průmyslová komunikace, převodníky, měření a sběr dat

Speciální monitory
a zařízení EIZO

Kontaktní formulář

VYPLŇTE PROSÍM VAŠE ÚDAJE A MY SE VÁM BRZY OZVEME.


HLEDÁME NOVÉ
KOLEGY